İSTANBUL ŞİŞLİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TERCİHİM TÜRKÇE KARDEŞ OKUL ETKİNLİKLERİ ÇALIŞTAYI

TERCİHİM TÜRKÇE KARDEŞ OKUL ETKİNLİKLERİ ÇALIŞTAYI

İlçemizde düzenlenen Tercihim Türkçe Kardeş Okul Etkinlikleri Çalıştayı, eğitim camiasından önemli isimlerin ve kardeş okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sevgi Yücel, Prof. Dr. Hülya Çalışkan, Türk Sanat Müziği'nin önemli temsilcilerinden Melihat Gülses, Prof. Dr. Didem Baş, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün ve Prof. Dr. Şükran Dilidüzgün konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca, "Tercihim Türkçe Kardeş Okul Etkinlikleri" kitabının yazarları İlker Bayrak ve Gülden Bayrak da etkinlikte sunum yaparak çalışmaya dair bilgi verdiler.

 

Proje ortaklarından Yunus Emre Enstitüsü'nü temsilen Bosna Hersek Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman da çevrim içi olarak çalıştaya katıldı. Aynı şekilde, Bosna-Hersek'teki kardeş okullardan öğretmenler ve yöneticiler de çevrim içi bağlantı aracılığıyla etkinliğe katılarak deneyim ve fikir alışverişinde bulundular.

 

Çalıştaya, Şişli'deki dört farklı okuldan öğretmenler ve idareciler salonda bizzat katıldı. Program boyunca, kardeş okul projelerinin Türkçenin yaygınlaştırılması ve kültürel bağların güçlendirilmesi üzerindeki etkisi tartışıldı. Sunumlar ve fikir alışverişleriyle oldukça verimli bir çalıştay gerçekleşti.

 

Tercihim Türkçe Projesi, Bosna Hersek'teki devlet okullarında Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak okutulmasını teşvik eden, Türkiye ile Bosna Hersek arasında eğitim ve kültür iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan çok aşamalı bir girişimdir. Yunus Emre Enstitüsü, Millî Eğitim Bakanlığı ve Bosna Hersek arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülen proje, Türkçe öğrenen öğrencilerin motivasyonlarını artırmayı, kültürel alışverişi yaygınlaştırmayı ve kardeş okul ziyaretleriyle gençler arasında dayanışmayı pekiştirmeyi hedeflemektedir.

 

İl Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür; "Tercihim Türkçe projesi, küreselleşmenin hayatın her alanında etkili olduğu bu dönemde, Türkiye'nin uluslararası alandaki bilinirliğini ve kültürel etkisini artırmayı hedefleyen önemli bir girişimdir. Yunus Emre Enstitüsü'nün öncülüğünde yürütülen bu proje, Türkiye ile Bosna Hersek arasında eğitim ve kültürel bağları güçlendirirken, Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak okutulmasını desteklemekte ve gençler arasında kültürel alışverişi teşvik etmektedir. Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler için düzenlenen etkinlikler, iki ülke arasında güçlü bir kültürel bağ kurulmasına katkı sağlamaktadır." şeklinde projeye olan desteğini "Tercihim Türkçe Kardeş Okul Etkinlikleri" kitabının önsözünde belirtmiştir.

Vali Konağı Cad. Güzelbahçe Sok. No2 Nişantaşı/Şişli - (0212) 296 65 636465

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.